|
Κορμός
Χαλβά |
Υλικά (για 2 φόρμες του
μισού κιλού): |
500 gr κουβερτούρα
450 gr Μακεδονικό Ταχίνι
50 gr Παρθένο Σησαμέλαιο
100 gr ψίχα καβουρντισμένο και ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
200 gr Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους
φλούδα από 1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένη και ζεματισμένη |
|
|
|
|
Κρέμα
Χαλβά με δαμάσκηνα |
Υλικά |
250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με φιστίκι Αιγίνης
220 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
ρούμι
φιστίκια Αιγίνης |
|
|
|
|
Μπαλίτσες
Μακεδονικού Χαλβά σε 4 γεύσεις |
Υλικά |
250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
80 γρ. φρέσκο βούτυρο
Γεύσεις
- ανάλατο ξύσμα από δύο lime λεμόνια και 10 γρ. χονδροτριμμένο πράσινο πιπέρι
- φλούδα από ένα μανταρίνι ζεματισμένη & ψιλοκομμένη και 30 γρ. φιλέ αμύγδαλο καβουρντισμένο
- 30 γρ. ι νδοκάρυδο
- 80 γρ. κουβερτούρα λειωμένη, 40 γρ. καρύδι ψιλόκομμένο και 30 γρ. τρούφα
|
|
|
|
|
Muffin
Χαλβά με γλάσο ταχινιού |
Υλικά |
100 gr ζάχαρη
150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
220 ml χυμό πορτοκάλι
40 ml κονιάκ
200 gr Μακεδονικό Χαλβά
100 gr καρύδι ψιλοκομμένο
500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανελο-γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα |
|
|
|
|
Παγωτό
Χαλβά |
Υλικά |
300 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
2 λίτρα παγωτό βανίλια
Για την καραμέλα: 500 γρ. ζάχαρη & 500 γρ. κρέμα γάλακτος |
|
|
|
|
Τρουφάκια
με Μακεδονικό Χαλβά |
Υλικά |
200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια (θρυμματισμένο)
200 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
1 ½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια
150 γρ. χοντροσπασμένα μπισκότα
30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
350 γρ. κουβερτούρα
|
|
|
|