Κορμός Χαλβά
Υλικά (για 2 φόρμες του μισού κιλού):
500 gr κουβερτούρα
450 gr Μακεδονικό Ταχίνι
50 gr Παρθένο Σησαμέλαιο
100 gr ψίχα καβουρντισμένο και ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
200 gr Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους
φλούδα από 1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένη και ζεματισμένη
Κρέμα Χαλβά με δαμάσκηνα
Υλικά
250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με φιστίκι Αιγίνης
220 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
ρούμι
φιστίκια Αιγίνης
Μπαλίτσες Μακεδονικού Χαλβά σε 4 γεύσεις
Υλικά

250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
80 γρ. φρέσκο βούτυρο

Γεύσεις

  1. ανάλατο ξύσμα από δύο lime λεμόνια και 10 γρ. χονδροτριμμένο πράσινο πιπέρι
  2. φλούδα από ένα μανταρίνι ζεματισμένη & ψιλοκομμένη και 30 γρ. φιλέ αμύγδαλο καβουρντισμένο
  3. 30 γρ. ι νδοκάρυδο
  4. 80 γρ. κουβερτούρα λειωμένη, 40 γρ. καρύδι ψιλόκομμένο και 30 γρ. τρούφα
Muffin Χαλβά με γλάσο ταχινιού
Υλικά
100 gr ζάχαρη
150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
220 ml χυμό πορτοκάλι
40 ml κονιάκ
200 gr Μακεδονικό Χαλβά
100 gr καρύδι ψιλοκομμένο
500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανελο-γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
Παγωτό Χαλβά
Υλικά

300 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
2 λίτρα παγωτό βανίλια

Για την καραμέλα: 500 γρ. ζάχαρη & 500 γρ. κρέμα γάλακτος

Τρουφάκια με Μακεδονικό Χαλβά
Υλικά

200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια (θρυμματισμένο)
200 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
1 ½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια
150 γρ. χοντροσπασμένα μπισκότα
30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
350 γρ. κουβερτούρα