Κρέμα Χαλβά με δαμάσκηνα
Υλικά
  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με φιστίκι Αιγίνης
  • 220 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • ρούμι
  • φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι. Βάζουμε το χαλβά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια, τα βάζουμε στο μπλέντερ με μία κουταλιά ρούμι και τα χτυπάμε χωρίς να τα λιώσουμε.
Σε μπολ βάζουμε το χαλβά, τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτουμε στα μπολ ανακατεύοντας πάλι με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Σερβίρουμε την κρέμα δροσερή πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.