• Ιδρύθηκε το 1924 στη Θεσσαλονίκη.
  • Το 1932, δημιουργείται σημαντική, για τα δεδομένα της εποχής, βιομηχανική εγκατάσταση στη οδό Δάμωνος, μεταξύ του παλαιού και του νέου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.
  • Το 1950, κυκλοφορεί η πρώτη συσκευασία Μακεδονικού Χαλβά σε λιθογραφημένο λευκοσιδηρό κουτί, που αποτελεί πρωτοπορία για το χώρο της συσκευασίας στην Ελλάδα.
  • Το 1962, με αξιοσημείωτη διορατικότητα, επιλέγεται η περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης ως τόπος μετεγκατάστασης της εταιρείας όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα καταλαμβάνοντας έκταση 180 στρεμμάτων.
  • Το 1974, η εταιρεία αποκτά εξαγωγικό προσανατολισμό, με αιχμή του δόρατος τον «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΧΑΛΒΑ», ο οποίος κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στις αγορές του εξωτερικού.
  • Το 1985, η επιχείρηση μετατρέπεται στη σημερινή ανώνυμη βιομηχανική και εμπορική εταιρεία με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ», που αποτελεί τη συνέχεια της «ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Ο.Ε.».
  • Το 1994, την 70 η από την ίδρυσή της επέτειο, η εταιρεία θέτει σε λειτουργία την καινούργια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής χαλβά, η οποία καλύπτει 12.000 τ.μ. Την ίδια χρονιά η εταιρεία δωρίζει στην Κοινότητα Καλοχωρίου έναν πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό θέλοντας έμπρακτα να αποδείξει το ενδιαφέρον της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της. Την ίδια χρονιά συνδέει τα εργοστάσια παραγωγής της με το δίκτυο φυσικού αερίου και συγκαταλέγεται έτσι ανάμεσα στις 3 πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα, που μετατρέπει τις εγκαταστάσεις της.
  • Το 1997, προωθεί στην αγορά ένα νέο προϊόν, το χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας. Παράλληλα η εταιρεία πιστοποιείται από τον ΕΛΟΤ σχετικά με την εφαρμογή συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά το πρότυπο EN ISO 9002.
  • Το 2000, η εταιρεία πιστοποιείται από τον ΕΛΟΤ σχετικά με την εφαρμογή συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά το πρότυπο EN ISO 14001.
  • To 2002, τίθεται σε λειτουργία η μονάδα παραγωγής γκοφρέτας πουράκι.
  • Το 2003, γίνεται αναβάθμιση του συστήματος διασφάλισης ποιότητας και η εταιρεία πιστοποιείται από τον ΕΛΟΤ για την εφαρμογή συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά το πρότυπο EN ISO 9001.
  • Το 2004, ξεκινά η λειτουργία της νέας μονάδας επεξεργασίας σησαμιού και η παραγωγή Παρθένου Σησαμελαίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
  • Το 2007, ολοκληρώνεται η παραγωγική εγκατάσταση της νέας μονάδας επεξεργασίας σησαμιού.
  • Το 2008, ολοκληρώνεται εγκατάσταση ειδικά σχεδιασμένης μονάδας παστερίωσης ταχινιού. Την ίδια χρονιά η εταιρεία βραβεύεται από τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών για τη συνεισφορά της στην απασχόληση το έτος 2007.
  • Τέλος, τον Μάϊο της ίδιας χρονιάς η εταιρεία αποσπά και μια πολύ σημαντική διάκριση, για το Παρθένο Σησαμέλαιο. Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας ( International Taste & Quality Institute ) που είναι σημαντικός και ανεξάρτητος φορέας, αποτελούμενος από Σεφ και Γευσιγνώστες και έχει ως κεντρικό του στόχο την εκτίμηση, την πιστοποίηση και την προώθηση ανώτερων ποιοτικά και γευστικά τροφίμων και ποτών διεθνώς, βράβευσε το Παρθένο Σησαμέλαιο με το Superior Taste Award 2008 σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Προφίλ • ΠοιότηταΙστορική διαδρομή